ISO 9001 Tanusított rendszer

ISO 14001 Tanusított rendszer

A Budapesti Temetkezési Intézetnek 2011 végén és 2012 elején leszállított 25 darab temetői pompaautóból az origo a Fiumei úti Sírkertben szolgálatot teljesítőt vette górcső alá.

Az alábbi sorokban olvashatja a cikk kivonatát:

"Alig három lóerős, de nem füstöl, és még zenélni is tud a fővárosi temetőkben használt halottaskocsi."

"Eléggé kisipari, de környezetbarát, és a célnak megfelel"

"Pompának hívjuk, ami a pompakocsi rövidítése - hiszen egyetlen funkciója szertartásokon feldíszítve reprezentálni."

"Sokaknak ismerősnek tűnhet az Electroauto, különösen jellegzetes orrkialakításáról. Nos, ilyet lehet bérelni sétakocsikázásra a Margitszigeten, természetesen személyszállító kivitelben. De rengeteg más változatban is kínálja a jövőre húszéves gyártó: létezik fagyiskocsi, popcorn-árus, kolbászsütő, postás, reptéri kiszolgáló, állatorvosi szolgálati, közútkezelő vagy lombszállító kivitelben is, és promóciós járműként is gyakran bevetik.

Ilyennel taxizza ingyen az újlipótvárosi nyugdíjasokat Péter bácsi, ... de létezik 14 személyes, utánfutós Electroautó is, természetesen erősebb motorral. A legegyszerűbb golfkocsi kivitel 1,47 millió forintba kerül, a nyújtott tengelytávú kivitel pedig 2,14 milliótól indul, amihez hozzájön még a speciális felépítmény ára."

"Arra a feladatra viszont tökéletes, amire kitalálták, és az nem a sietség. Mivel keskeny és fordulékony, befér a sírok közé, amikor mégis tolatnia kell, sípszóval kér utat magának. Villanyautó lévén csöndes, és nincsenek orrfacsaró kipufogógázai. Az 50-80 kilométeres hatótávolság bőven elég a napi feladatokhoz"

"Az Electroauto jó példa arra, hogyan racionalizálják feladataikat a temetők: benti útra, szertartásra elektromos kisautót használnak, közúti halottszállításra pedig furgont."

A teljes cikket az alábbi linken tekintheti meg:

http://www.origo.hu/auto/20141031-magyar-auto-kiser-a-legutolso-utra.html

 

A budapestieken kívül van még pompaautónk Székesfehérváron, Győrben és Putnokon, valamint délszláv szomszédainknál, Lengyelországban és Franciaországban.

Kapcsolat