ISO 9001 Tanusított rendszer

ISO 14001 Tanusított rendszer

KÖZLEMÉNY

Az ElectroAuto Kft. innovativ napelemes, közúti közlekedésre alkalmas elektromos kisteherautójának fejlesztése

2011/03/07

Az ElectroAuto Környezetkímélő Jármű Fejlesztő, Gyártó és Forgalmazó Kft. 27 103 707 forint uniós támogatást nyert a Vállalati innováció támogatása című pályázati kiíráson az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében.

Az ElectroAuto Kft. (székhelye: 1165 Budapest, Petúnia utca 10/B fszt 1.) Kisbér, Béke utca 22. szám alatti telephelyén 2011. január 3-án – saját felelősségére – már megkezdte a tisztán elektromos hajtású, közúti közlekedésre alkalmas, részben vagy egészben napelemes töltésű járműcsalád két alaptípusának megtervezését.

Az ElectroAuto Kft. 2004-es megalakulása óta elektromos hajtású, környezetbarát járművek fejlesztésével, gyártásával és értékesítésével foglalkozik. Ügyfelei számára komplex szolgáltatást nyújt az elektromos jármű egyedi igényei alapján történő gyártástól kezdve a járművek alkatrészellátásán át a teljes szervizelésig.

A cég megrendelői elsősorban külföldi értékesítő irodák, állatkertek (Bécs, Budapest, Veszprém), fagylaltkereskedelemmel foglalkozó vállalatok (Algida, Schöller), temetők, repterek.

A fejlesztés során kétszemélyes, kisteherszállító és egy hosszú zárt felépítményű speciális jármű fejlesztése történik az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap tárfinanszírozásával. A 61 millió forint összköltségvetésű projektben 27 103 707 forint támogatást kapott a cég.

A projekt indításával kapcsolatosan nyitórendezvényt kellett volna tartani, de a nehéz gazdasági helyzetre való tekintettel a rendezvény elmaradt. Helyette a honlapon – www.electroauto.hu – jelen közlemény keretében adunk hírt a projekt megkezdéséről.