ISO 9001 Tanusított rendszer

ISO 14001 Tanusított rendszer

Gyakran feltett kérdések:

Mennyit bír az akkumulátor?

1., Az akkumulátorok általában 3-5 évet bírnak használat és karbantartás függvényében. 600 feltöltési ciklusra vannak tervezve. Rendelhetőek akár 1.200 töltési ciklusra tervezett akkumulátorok is.
2., Egy feltöltéssel felépítménytől, terheléstől és útviszonyoktól függően 20 és 100 km közötti utat tudnak megtenni. A kisebb érték a vendéglátós ( hűtős ) felépítményekkel, a hűtő(ket) az akkumulátorokról üzemeltetve, nem sík terepen értendő. A nagyobb érték személy vagy teher verzióra vonatkozik, kis terhelés mellett, sík úton, szilárd útburkolaton.

Mennyi ideig tart az akkumulátor feltöltése?

Az akkumulátor teljes feltöltése kb. 8 óra. A töltő mindent elvégez, ha az akkumulátor feltöltött, kikapcsol, átáll csepp töltésre.

Milyen feszültségről tölthető az elektromos jármű?

Az elektromos jármű 230V 50 Hz földelt hálózatról tölthető. Minimum 8A-s biztosíték kell hozzá, de jobb ha inkább 16A-s.

Milyen akkumulátorok vannak a járműben?

A járműveket szériában ólom – savas, 6V-os 225 Ah-s akkumulátorokkal szállítjuk. Opcionálisan rendelhetőek gondozásmentes „zselés” akkumulátorok, illetve nagyobb ( 260Ah-s ) kapacitású telepek is.

Mi biztosítja az energiát?

Az energiát 6V-os, 225 Ah-s akkumulátorok biztosítják. A 36V-os járműben 6 darab, a 48V-os járműben 8 darab akkumulátor van sorba kötve.

Milyen karbantartási igénye van az elektromos járműveknek?

Az elektromos autóknak minimális a karbantartási igénye. Nyári melegben minimum hetente kell ellenőrizni az elektrolit szintjét az akkumulátorokban, és szükség esetén utána kell tölteni. Időközönként bizonyos helyeken zsirzást kell elvégezni a járműven, a gumiabroncsok és a fékbetétek általában 4 - 6 évig bírják.

Hogyan kell tisztítani az elektromos járműveket?

A járművek tisztítása egyszerű. A karosszéria üvegszálas műanyag, a kárpitozás műbőr, a plató fém, és/vagy fa. Ezért folyó vízzel, és vízben oldódó tisztítószerrel tisztíthatóak. A vendéglátós járművek felépítményeink tisztítása az élelmiszer higiéniai előírásoknak megfelelően kell, hogy történjen.

Hol használhatóak az elektromos járművek?

Az ElectroAuto Kft. által gyártott járművek közúti forgalomban való részvételre alkalmasak ( kivéve a golfautókat ). Mivel rendelkeznek közúti világító és hangjelző berendezéssel, hidraulikus fékkel, biztonsági üveg szélvédővel, ablaktörlővel, és ablakmosó berendezéssel, típusbizonyítvánnyal. Mindenhol közlekedhetnek, kivéve ahonnan a lassújárművek ki vannak tiltva. ( pl.: autópálya )
2014. novembere óta járműveink nemzetközi, úgynevezett L7e kategóriában ( 4 kerekű motorkerékpár ) is forgalomba helyezhetőek, ezáltal nem csak magyar, hanem gyakorlatilag bármilyen Európai Uniós ország rendszámával felszerelhetőek. Néhány műszaki és biztonsági dologban az ilyen járművek különböznek, ezért áruk is némileg magasabb.

Mekkora sebességre képesek az elektromos járművek?

Az elektromos járművek maximális sebessége 25 km/h. ( Van 40, illetve 55 km/h-ra képest típusunk is ) Ezt igény szerint elektronikusan korlátozni tudjuk 10 km / órára.

Hány ember szállítható az elektromos járműveken?

Az elektromos járműveken 2, 4 illetve 6, de akár 8 ember szállítható. A járművekhez kapcsolható speciális személyszállító utánfutókkal így összesen 8, 10, illetve 14 fő egyidejű szállítására van lehetőség.

Mi a maximális terhelhetősége az elektromos teherszállító járműveknek?

A hosszú tengelytávú platós elektromos járművek teherbírása közel 700 kg. Az általunk forgalmazott lengyel Melex cég teherautóinak akár 1250 kg.

Hol kell tárolni az elektromos járműveket?

Az elektromos járművek tárolhatóak a szabad ég alatt. Egyedül a töltés ideje alatt a töltőnek kell vízmentes helyen lennie.

Használhatóak-e télen az elektromos járművek?

Igen. Több ügyfelünk használja járműveinket télen is, pl. az osztrák síparadicsomokban. Ilyenkor az akkumulátorok kapacitása valamelyest csökken.

Mennyire bonyolult vezetni az elektromos járműveket?

Az elektromos járművek vezetése rendkívül egyszerű. Egy gáz és egy fékpedál van rajta, valamint egy irányváltó kapcsoló. A golfautók kivételével valamennyi járművünk világítással, hangjelző berendezéssel, és kézifékkel is fel van szerelve. Közúti járműveinken biztonsági üveg szélvédő ablaktörlővel és ablakmosó berendezéssel is rendelkeznek. Ez utóbbi berendezések is egyszerűen működtethetőek.

Szükséges-e az elektromos járművek vezetéséhez jogosítvány?

Amennyiben a járművet közúton kívánják használni, akkor igen. Ebben az esetben B kategóriás vezetői engedély szükséges. Zárt ( saját ) területen belül mindenki a saját felelősségére használhatja. ( pl.: golfpályák )

Kell-e vizsgáztatni az elektromos járműveket?

Az ElectroAuto Kft. által gyártott elektromos járművek a golfkocsik kivételével közúti forgalomra vizsgáztathatóak. Ebben az esetben az új járművek 5 évre kapnak vizsgát, utána pedig 3 évente kell vizsgáztatni őket, az ország bármely NKH vizsgabázisán. Piros rendszámmal, lassújárműként vehetnek részt a forgalomban. Illetve a fentebb említett L7e kategóriában.

Kell-e biztosítást kötni az elektromos járművekre?

Az elektromos járművek ( is ) közúti forgalomban csak érvényes kötelező biztosítással vehetnek részt. Ennek költsége éves szinten 5-15.000 Ft. körül van. Az elektromos járművekre lehetőség van casco biztosítás kötésére is.

Bérelhetőek-e az elektromos járművek?

Igen. Az ElectroAuto Kft. rendelkezik saját elektromos jármű parkkal. Bővebb információt a Bérbeadás menüpont alatt találhat.
Valamint az alábbi weboldalra kattintva tájékozódhat, hogy Budapesten, a Margitszigeten hogyan bérelheti ki, akár fél órára is egy járművünket:
http://elektromosauto.info.hu/

Van-e lehetőség részletre vásárlásra?

Igen. A részletfizetési lehetőséget gyártó cég révén nem az ElectroAuto Kft., hanem finanszírozó partnereink biztosítják.

Hol üzemelnek ilyen elektromos járművek?

Az ElectroAuto Kft. által gyártott elektromos járművek Magyarországon, Európában, és a világ számos országában üzemelnek. Bővebb információért keresse fel a Referencia menüpontot, vagy érdeklődjön elérhetőségeink valamelyikén!

Mit lehet tudni technikailag az elektromos autókról?

Az ElectroAuto Kft. az általa gyártott elektromos járműveket acélkeretes alvázra építi. A karosszéria anyaga üvegszál erősítésű műanyag. A futóműve laprugós, olajos lengéscsillapítókkal. A dobfékek lehetnek mechanikusak ( golfautók ), illetve hidraulikusak ( közúti járművek ). Van rajtuk teljes közúti világítás, és hangjelző berendezés, biztonsági üveg szélvédő ablaktörlővel és ablakmosó berendezéssel.
Új generációs autóink elérhetőek elöl független felfüggesztéssel, valamint tárcsafékkel is.

Milyen motorok hajtják az elektromos autókat?

Az ElectroAuto Kft. által gyártott elektromos járműveket szériában 3,3kW-os  vagy 5,0 SepEx-es ( energia visszatáplálós, motorfékes elektromos motor hajtja a hátsó tengelyein, differenciálművön keresztül.  . Új generációs járműveinket lehet rendelni 6,0 kW-os motorral is.

Mennyi garancia van az elektromos járművekre?

A teljes körű garancia időtartama a vásárlástól számított egy év. A járműhez a garanciális időszak alatt díjmentesen, utána térítés ellenében biztosítjuk a 48órás mobilitás garanciát.

Van-e az elektromos járműveknek alkatrész, - és szerviz háttere?

Igen, Az ElectroAuto Kft. több mint 25 éves tapasztalattal gyárt, szervizzel, és üzemeltet elektromos járműveket. Ezen idő alatt kellő tapasztalatot szereztek kollegáink az elektromos járművek javításával kapcsolatban. Cégünknek saját alkatrész raktárbázisa van, ezért szinte minden szükséges alkatrész raktárról elérhető.

Mi történik, ha egy elektromos jármű meghibásodik?

Ebben az esetben értesítsen minket elérhetőségeink valamelyikén, és 25 éves tapasztalatunknak köszönhetően gyakran telefonon is orvosolni tudjuk a problémát. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor a lehető legrövidebb időn belül megjavítjuk a járművet.

Mennyi a szállítási határidő?

Típustól függően 2 –12 hét.

Házhozszállítás megoldható-e?

Igen. Az ElectroAuto Kft. rendelkezik megfelelő szállítójárművel az elektromos járművek szállításához. Külföldre is.

Hogyan lehet szállítani az elektromos autókat?

Az elektromos járműveket megfelelő utánfutón rögzítve, illetve dobozos kisteherautókban lehet szállítani. Utóbbihoz megfelelő belső méretek, illetve egy rámpa szükséges. Természetesen lehet nagyobb járműveken is szállítani, azonban ez csak több darab esetén gazdaságos.

Mennyi fagylaltot tud egyszerre szállítani egy elektromos fagyiskocsi?

Az ElectroAuto Kft. által gyártott elektromos járművek fagylalt fagyasztója 170 literes. Ebben 15 darab 4,5 literes szabvány fagylaltos tégely fér el. Hosszú tengelytávú autóra 2 darab ilyen hűtőt is fel tudunk szerelni. A látványhűtős fagylaltárusító elektromos jármű hűtőpultjában 18 darab 4,5 literes szabvány fagylaltos tégely fér el. Opcionálisan ez bővíthető 24 tégelyesre is.

Mennyi üdítőt tud szállítani egy elektromos jármű az üdítő hűtőiben?

Az ElectroAuto Kft. által gyártott üdítős hűtőkben 120 darab 0,5 literes üdítő fér. Egy járműven 1 – 4 darabhűtő elhelyezésére van lehetőség, a tengelytávolság és az egyéb felépítmények függvényében.

Milyen termékek árusíthatók az ElectroAuto Kft. által gyártott elektromos vendéglátós járművekről?

Az árusítható termékek sora hosszú: fagylalt, üdítő, jégkrém, pattogatott és főtt kukorica, kandírozott mogyoró, palacsinta, hot dog, szendvics, perec, gyümölcs, forralt bor, leves, kávé, tea, vattacukor, sült kolbász, valamint bármely szárazáru ( újság, rágó, cukorka, csokoládé, képeslap, stb. … )

Milyen engedélyekkel rendelkeznek az ElectroAuto Kft. által gyártott vendéglátós elektromos járművek?

A járművek rendelkeznek OÉTI engedéllyel, valamint gyártó nyilatkozattal. Az árusító hely tulajdonosától, kezelőjétől kell engedélyt beszerezni. A járművek megfelelnek a HACCP ellenőrzési rendszer vonatkozó részének.

Milyen áron kaphatóak az ElectroAuto Kft. által gyártott elektromos járművek?

Ez típus,- és felszereltségfüggő. Golfautók 1.899.000 Ft-tól, 4 személyes személyszállító járművek 2.599.000 Ft-tól, 6 személyes személyszállító járművek 2.950.000 Ft-tól, teherszállító járművek 1.999.000 Ft-tól, hosszú tengelytávú járművek 2.599.000 Ft-tól, rövid tengelytávú ( egy felépítményes ) vendéglátós járművek 2.980.000 Ft-tól, hosszú tengelytávú vendéglátós járművek 3.820.000 Ft-tól kaphatóak. Az árak az áfát nem tartalmazzák, alapfelszereltségre vonatkoznak
Hosszú platós elektromos jármű - magyarországi gyártótól fagyis elektromos autó elektromos golfautó
Kapcsolat